AEP: Lista completă a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora

0
149

Dumincă au fost desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, prin tragere la sorți computerizată, efectuată de Autoritatea Electorală Permanentă, în prezența preşedinţilor birourilor electorale județene și ale sectoarelor municipiului București.

Lista persoanelor desemnate pentru aceste funcții se aduce la cunoștința opiniei publice prin publicare pe site-ul AEP, secțiunea „Corpul experților electorali”, (CLICK pentru lista completă AICI), la sediile  birourilor electorale județene și ale sectoarelor municipiului București şi pe site-urile acestora.

Reamintim că, potrivit legislației electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cu 15 zile înaintede ziua de referință, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în Corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind Corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, republicată, cu modificările și completările ulterioare și au fost aplicate pentru prima dată la alegerile locale din 5 iunie 2016.

(Direcția Comunicare și relații externe din cadrul Autorității Electorale Permanente)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here