Aerisirea locuințelor în sezonul rece | Cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna și care sunt beneficiile asupra sănătății

0
516

Vremea rece de afară ne face să ne gândim cum să încălzim locuințele și mai puțin cum le putem aerisi. În acest fel, de cele mai multe ori, aerisirea încăperilor nu mai este o prioritate pentru cei dornici să aibă parte de un loc călduros. Totuși, specialiștii explică de ce este necesar să nu renunțăm la acest obicei chiar și atunci când ne aflăm în sezonul rece și ce beneficii poate avea acest obicei asupra sănătății tale. Conform Agenției pentru Protecția Mediului din SUA, aerul dintr-o încăpere poate să fie mult mai poluat decât cel din exterior, în special în sezonul rece. Ferestrele închise te pot ajuta să ai parte de un loc călduros, însă în același timp îți pot pune sănătatea în pericol. O mulțime de bacterii și alergeni se dezvoltă în interiorul încăperilor pe timpul iernii. Fără ca tu să aerisești încăperile, aceștia nu vor putea fi distruși.

Cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna

Cum iarna bate la ușă, oamenii se gândesc la soluții prin care să-și poată încălzi locuințele. Pentru a face economie, cele mai multe persoane sunt tentate să păstreze căldura în interior și uită.de cele mai multe ori de importanța aerisirii încăperilor, spun specialiști. Aerul proaspăt din exterior este esențial pentru a-ți menține sănătatea. Aerisirea încăperilor nu ar trebui să dispară pe timpul iernii. Din contră, cei mai mulți specialiștii recomandă să lași ferestrele deschise pentru cel puțin cinci minute, zilnic. În felul acesta aerul proaspăt va pătrunde în încăperi și le va aerisi. Aerisirea încăperilor poate reduce riscul de a te îmbolnăvi în sezonul rece. Cum sezonul rece este marcat de multe ori de viroze și gripe,. menținerea ferestrelor închise poate cauza probleme de condens și acumularea de bacterii și alergeni, în exces. În felul acesta mucegaiul și alte toxine pot începe să se dezvolte în casă..

Beneficiile aerisirii încăperilor asupra sănătății

Recomandările privind aerisirea locuințelor variază în funcție de mărimea spațiului și nu numai. Specialiștii spun că geamurile ar trebui să fie deschise pentru cel puțin cinci minute, zilnic. Perioada ideală de aerisire poate fi în unele cazuri chiar de 15 minute. Cei mai mulți poluanți din cauză vin chiar din articolele de uz casnic de zi cu zi.

Lumânările parfumate, detergenții, parfumurile dar și propriul nostru dioxid de carbon pe care îl eliminăm pot produce poluanți în interiorul casei. De asemenea, poluarea aerului din interior a fost clasată ca unul dintre primele cinci riscuri de mediu pentru sănătatea publică, spun specialiștii.

Ferestrele nu trebuie să rămână deschise pentru o perioadă îndelungată. Este suficientă o aerisire scurtă, dar făcută în mod regulată. Specialiștii recomandă aerisirea încăperilor dimineața astfel încât aerul proaspăt va inunda încăperile și asta va ține bacteriile departe.

Casa este plină de alergeni inclusiv în sezonul rece. Astfel, este important să aerisești încăperile, mai ales dacă suferi des de probleme respiratorii. Specialiștii mai spun că geamurile deschise iarna ajuta foarte mult la combaterea bacteriilor, dar și la apariția mucegaiului din casă. Nu în ultimul rând, aerisirea încăperilor te va ajuta să scapi de virușii care ar putea să ducă la apariția răcelilor de sezon. (sursa foto: edifica.ro)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.