AFACERI INCHISE de inspectorii antifrauda

0
345

inspectori antifrauda

Inspectorii antifraudă din Constanța au semănat groaza în rîndul patronilor vrânceni. 60 de controale au avut loc în județ în acest an, iar inspectorii au împărțit amenzi cu nemiluita și au închis afaceri.

Nu mai puțin de 217 mii de lei au încasat inspectorii Direcției Regionale Antifraudă de la începutul anului, ca urmare a sancțiunilor aplicate agenților economici vrânceni ori din confiscarea mărfurilor.

Amenzi uriașe pentru abateri minore, reclamă afaceriștii. Printre ei și patronul turc de la Dogan, al cărui punct de lucru situat vizavi de Capela Militară a fost închis de inspectorii antifraudă.

Un client a servit masa, a achitat cu cardul, i s-a dat bonul de la card și a părăsit unitatea. Valoarea era de 92 de lei. Ospătarul nu i-a emis bonul fiscal, clientul a plecat până să facă ospătarul acest lucru. După câteva ore au venit cei de la ANAF Constanța, ne-au amendat cu 10 mii de lei și ne-au închis unitatea pentru o lună

a declarat Cornel Păunescu, directorul comercial al Dogan

Acesta a adăugat că nu contestă greșeala angajatului, dar că sancțiunea a fost prea dură:

Am discutat cu avocatul, întrucât considerăm că amenzile sunt foarte dure. Iar închiderea punctului de lucru ne va afecta afacerea. Asta înseamnă că salariații vor sta acasă o lună, furnizorii nu ne vor mai livra nimic, e un întreg angrenaj care se blochează.

Inclusiv reprezentanții Prefecturii Vrancea s-au arătat deranjați de măsurile dispuse de inspectorii antifraudă.

Observăm că nu știu decât să se rezume la a verifica bonurile fiscale, or antifrauda fiscală are un spectru mult mai larg de a face verificări, pe mult mai multe aspecte, nu numai pe a emite sau nu un bon fiscal sau că agentul economic are plus sau minus 50 de bani în casa de marcat. Antifrauda fiscală ar trebui să se focuseze pe marile evaziuni fiscale

a declarat în ședința de Colegiu Prefectural subprefectul județului Vrancea, Cristi Misăilă. (C.T.)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.