Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte ale munților si se transforma intr-o hrana sanatoasa. Descopera cele 9 beneficii ale consumului de afine.
- Afinele previn cancerul si sunt un adjuvant in combaterea lui
- Afinele imbunatatesc functiile creierului si previn aparitia bolii Alzheimer
- Cura cu afine, adjuvanta in diabet
- Afinele previn si trateaza bolile cardiovasculare
- Consumul de afine imbunatateste vederea
- Afinele tin la distanta infectiile urinare
- Scapa de varice si hemoroizi cu afine
- . Afinele, adjuvant in constipatie si diaree
- Afinele previn imbatranirea
Cum consumam afinele?
In prevenirea anumitor boli, este recomandabil sa se consume in jur de 200 de grame de afine proaspete zilnic, cu o jumatate de ora inainte de masa. Pentru tratarea bolilor, este nevoie de o cura sustinuta si de o cantitate mai mare de fructe (aproximativ 400 de grame zilnic timp de cel putin o saptamana, cel mult o luna).
Cura cu afine
Se consuma aproximativ 400 de grame de afine zilnic, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Cura dureaza cel putin o saptamana si cel mult o luna. Ele pot fi consumate proaspete, uscate sau sub forma de pulbere (adica fructe uscate macinate).