Afişaj electoral ilegal la Focşani! Primarul Misăilă, OBLIGAT de BEJ să dea jos mai multe bannere

0
622

Mai multe bannere pro-referendum au apărut în ultimele zile în diferite puncte ale municipiului Focşani. Apariţia bannerelor a fost semnalată încă de sâmbătă, de diferiţi cetăţeni din oraş. Întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă Primăria Focşani a autorizat afişajul electoral pe stâlpi, primarul Cristi Misăilă a transmis că nu există nici o autorizaţie emisă în acest sens. El a recunoscut că a fost depusă o cerere în acest sens, însă analizarea acesteia nu era finalizată.
“Avem o solicitare care este în analiză la Compartimentul Patrimoniu. Este vorba de aproximativ 12 locuri în care vor fi amplasate. Trebuie aplicată legea. Dacă regulamentul de afișaj spune că nu se vor putea amplasa bannere și mash-uri nu se vor amplasa. Nu o să facem niciun rabat. Sunt zonele de afișaj aprobate prin Regulamentul de afișaj unde se vor putea face afișări fără nici un fel de problemă”, a declarat, luni, Cristi Misăilă.

În contextual declaraţiilor primarului, PNL şi USR Vrancea au sesizat amplasarea ilegală a bannerelor la Biroul Electoral Vrancea. Marţi, membrii BEJ au luat în discuţie sesizările partidelor şi au ajuns la concluzia că materialele respective trebuie îndepărtate de urgenţă. În hotărârea BEJ nu se specifică legalitatea amplasării lor, ci faptul că bannerele nu respect legea, întrucât conţin însemne naţionale. Biroul Electoral Judeţean Vrancea a dispus ca materialele de propagandă să fie îndepărtate de urgenţă. Obligaţia de a face acest lucru îi revine primarului Cristi Misăilă şi Poliţiei Locale. Mai jos puteți citi integral hotărârile BEJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.