Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă atenţie sporită la administrarea unui medicament pentru epilepsie

0
194
Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă atenţie sporită la utilizarea medicamentului Keppra soluţie orală, prescris în tratamentul epilepsiei. Asta pentru că au fost raportate cazuri de supradozaj accidental, majoritatea la copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 11 ani, cele mai multe din cauza utilizării unei seringi dozatoare inadecvate (de exemplu, seringă de 10 mililitri în locul celei de un mililitru).

Recomandarea în limba română este postată pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, instituţia care a tradus atenţionarea Agenţiei Europene a Medicamentului.

„Deşi adesea lipsit de simptome, supradozajul cu levetiracetam (substanţa activă a medicamentului, n.r.) poate totuşi provoca somnolenţă, agitaţie, tulburări de respiraţie şi comă. Pentru evitarea erorilor de medicaţie şi a riscului de supradozaj cu medicamentul Keppra, părinţilor şi persoanelor care asigură îngrijire li se recomandă utilizarea exclusivă a seringii care însoţeşte medicamentul”, mai spune Agenţia Europeană a Medicamentului.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.