Ai bunici la țară în satele vrâncene? Află AICI ce lucruri esențiale nu trebuie să le lipsească din locuință pe timp de pandemie

0
160

Din cauza vârstei, bunicii sunt vulnerabili în fața multor boli, iar coronavirusul poate complica starea de sănătate a persoanelor în vârstă destul de mult, mai ales dacă acestea stau la țară și nu au acces la tratament medical imediat. O alimentație corespunzătoare și o monitorizare atentă a stării de sănătate, precum și asigurarea medicamentelor necesare în cazul celor bolnavi sunt vitale pentru bunici.

Află mai jos cum îți poți ajuta bunicii în aceste vremuri prin simpla asigurare a câtorva necesități de bază.

Asigură-te că sunt tot timpul aprovizionați

Condițiile de la țară nu sunt întotdeauna cele mai bune. De aceea, ar trebui să te asiguri că bunicii tăi sunt tot timpul aprovizionați. Alimentele de bază, precum pâinea, uleiul, făina și câteva conserve, nu ar trebui să le lipsească niciodată din casă. Dacă aceștia sunt prea în vârstă și nu își mai pot pregăti mâncarea singuri, le poți duce alimente gata pregătite pe care să le încălzească. Nu uita, însă, că aprovizionarea trebuie făcută în condiții stricte de siguranță împotriva coronavirusului.

Medicamentele necesare

În România, aproape că nu există persoane de peste 60 de ani care să nu sufere de anumite afecțiuni. Dintre acestea, bolile de inima și diabetul au făcut printre cele mai multe victime în rândul vârstnicilor în timpul pandemiei. Așadar, devine o necesitate să te asiguri că nu le lipsesc medicamentele de care au nevoie.

Dacă ești printre norocoșii ai cărui bunici sunt încă sănătoși și în putere, le poți asigura medicamentele care nu ar trebui să lipsească din nicio casă: analgezice, antiinflamatoare și diverse creme pentru dureri.

Diverse dispozitive utile

În ultimii ani, persoanele în vârstă au început să se preocupe mai mult de sănătatea lor și să își cumpere diverse dispozitive cu ajutorul cărora își pot lua glicemia sau tensiunea. Pentru cei care locuiesc în sate îndepărtate și izolate din județul Vrancea, le poți cumpăra astfel de gadget-uri pe care le pot folosi pentru a-și ține afecțiunile sub control.

De asemenea, este nevoie de diverse dispozitive electronice care să le ușureze sarcinile casnice. Există momente în care există fluctuații de tensiune, ceea ce poate provoca stricăciuni ale aparatelor sau chiar întregului circuit electric. Pentru a nu exista probleme, ar fi indicat să se folosească un stabilizatorul special pentru asta.

Chiar dacă este un aparat relativ nou apărut pe piață, prețul unui stabilizator de tensiune nu este foarte mare, astfel încât nu va fi un efort financiar mare pentru a-l cumpăra.

Redu vizitele inutile

Pentru că persoanele în vârstă sunt cele mai predispuse la coronavirus, vizitele dese nu mai sunt o idee foarte bună în această perioadă. Dacă le poți asigura, însă, un telefon cu camera și conexiune la internet, va puteți transforma vizitele în unele virtuale, care pot dura mai mult decât cele obișnuite.

Bunicii sunt cele mai vulnerabile persoane, indiferent de situație, însă faptul că acest virus este foarte imprevizibil ar trebui să te îndemne la cât mai multă prudență fără a-i neglija, însă. Fie că alegi să le trimiți bunurile necesare prin curier sau decizi să îți iei toate măsurile de precauție pentru o scurtă vizită, asigură-te că acestora nu le lipsește nimic în această perioadă. (Sursa foto: Pixabay.com)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.