AJFP Vrancea: Înregistrarea în Spațiul Virtual Privat se poate face fără deplasarea la sediul organului fiscal

0
324

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa persoanelor fizice care încă nu sunt utilizatori ai serviciului Spaţiul Privat Virtual, şi cărora le recomandăm înscrierea, ca acest lucru  se poate face fără deplasarea la sediul organului fiscal prin: identificarea vizuală on-line sau prin verificare număr înregistrare decizie/verificare număr document. Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) se efectuează prin completarea şi transmiterea cererii de înregistrare, disponibilă la următorul link:

https://www.anaf.ro/lnregPersFizicePublic/formularlnregistrare.jsp.

În cererea de înregistrare în SPV în câmpul ”Tipul de aprobare”, contribuabilul îşi exercită opțiunea privind aprobarea prin identificare vizuală online sau verificare număr document/verificare număr înregistrare decizie . Dacă se alege „identificarea vizuală on-line” contribuabilul, în termen de 10 zile de la completarea cererii de înregistrare parcurge următorii paşi:

 1. la categoria Servicii Online – ”Programări online ”, după bifarea tipului de persoană şi completarea rubricilor cu datele de identificare şi organul fiscal la se dorește programarea, se va alege: Identificarea vizuală online (sistem video) – ultima căsuţă .
 2. A.N.A.F transmite persoanei fizice o informare, pe adresa de postă electronică completată în formularul de înregistrare, care cuprinde:
 3. instrucțiuni de desfășurare a identificării vizuale online ce se va derula;
 4. comunicarea faptului că, în situația în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare.
 5. comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea Înregistrării în SPV;
 6. reguli de conduită.

Important! În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile. Dacă contribuabilul va alege “verificare număr document, se  poate introduce numărul din :

 • documentul aflat pe prima pagină, în stânga sus de la scrisoarea  primită de la MFP, prin poștă,
 • notificarea privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult emise începând cu data de 05.03.2018;
 • Notificarea privind nedepunerea în termen a Declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii emise începând cu data de 09.10.2017
 • Notificarea privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă potrivit prevederilor art. 7 şi art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenţiei de evitare a dublei impuneri, încheiată între România şi …., de către persoana fizică sosită/plecată în/din  România şi care are o şedere mai mare de 183 de zile emise începând cu data de 07.04.2020;
 • Notificarea privind nedepunerea în termen a declarației de venit emise începând cu data de 09.01.2017;
 • Notificarea privind nedepunerea la termen a declaraţiei de impunere emise începând cu data de 09.01.2017

În situaţia în care se va alege “ verificare număr înregistrare decizie “  atunci contribuabilul poate introduce numărul din :

 • Somaţia emisă începând cu data de 01.01.2015
 • Decizia de impunere emise începând cu data de 01.01.2013
 • Deciziei referitoare la obligaţii de plată accesorii emise începând cu data de 01.01.2013

Reamintim contribuabililor că serviciul “Spaţiul Privat Virtual” este o modalitate de comunicare prin mijloace electronice  care conferă doar avantaje: este uşor de accesat, nu implică nici un cost, poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet, este disponibil 24h/24h, nu implică deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal pentru a primi un act administrativ fiscal. La nivelul judeţului Vrancea, de avantajele emunerate, beneficiază, deja, un număr de 14.974 contribuabili. (comunicat de presă AJFP Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.