Ajutor de la stat pentru cei care vor să-și cumpere mașini electrice

0
459

Ministerul Mediului propune acordarea unor subvenţii de 20.000 de lei la cumpărarea unui autovehicul pur electric şi de 5.000 de lei la achiziţia unui autovehicul electric hibrid, potrivit unui proiect de ordonanţă a Guvernului lansat în dezbatere publică.

Aceste subvenţii vor fi acordate sub formă de ecotichet din bugetul Fondului pentru Mediu, se arată în proiectul de modificare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 9/2013 privind timbrul de mediu.  Ecotichetul are „o valoare de 20.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul pur electric şi o valoare de 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km”, se arată în proiectul de OG.

Persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice vor beneficia de un ecotichet pentru fiecare astfel de autovehicul achiziţionat.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.