ALARMANT! Val de SINUCIDERI în Vrancea

0
299

sinucidere-streang-suicid

Aproape că nu trece săptămâna și comunicatele de la Poliție anunță o nouă sinucidere. Cel mai recent caz a avut loc joi dimineață, când un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Cotești și-a pus ștreangul de gât. Polițiștii ajunși la fața locului l-au găsit pe bărbat atârnând de un cablu electric legat de grinda unei magazii. Alături de cadavru, polițiștii au găsit un billet de adio prin care bărbatul își motiva cumplitul gest. Trupul neînsuflețit a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Vrancea, în vederea efectuării necropsiei.

De la începutul anului, cel puțin zece persoane și-au luat viața. În urmă cu câteva zile, un bărbat de 37 de ani, din Focșani a decis să se sinucidă într-un mod macabru. Acesta și-a pus o mască de gaze pe cap, a băgat furtunul unei butelii în interior și a dat drumul la gaze. Vecinii au rămas șocați de gestul bărbatului, mai ales că acesta nu a dat vreun semn că ar putea vreodată să recurgă la un asemenea gest.

Exact în aceeași zi, o bătrână de 69 de ani, din Poiana Cristei a fost găsită de fiul acesteia atârnând de un cablu electric în magazia din gospodărie.

Și adolescenții au ales același mod de a-și încheia socotelile cu viața. Cazul cu cel mai mare impact mediatic din Vrancea, a fost cel al unei tinere în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VII-a la școala din Păulești. Ramona Țuțoi s-a spânzurat cu o eșarfă de un copac, chiar în drumul de acasă înspre școală. Copila a lăsat părinților două bilete de adio emoționante, prin care își justifică gestul. Pe o foaie de hârtie, Ramona le spunea părinților că nu mai rezistă și că fiecare zi este un chin pentru ea.

La o lună distanță, un tânăr de 19 ani din Vânători, a fost găsit atârnând într-un ștreang în interiorul unei anexe a casei părintești. După ce avusese o ceartă cu mama și sora lui, băiatul a decis că este mai bine să-și pună capăt zilelor.

Psihologii atrag atenția tuturor persoanelor care remarcă o stare de depresie, să se adreseze în regim de urgență specialiștilor pentru ca aceste cazuri să nu se mai întâmple.

Conform datelor statistice, numărul persoanelor care se sinucid este cu 20% mai mare față de cel înregistrat în lunile de iarnă. Specialiștii afirmă faptul că, trecerea de la un anotimp ca altul exercită o influență asupra metabolismului fiecărei persoane în parte. Chimia creierului este afectată de aceste schimbări și psihicul are de suferit de pe urma acestor schimbări.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.