Alegerea electrocasnicelor pentru bucătărie

0
51

Gama diversificată de modele, tehnologii, calitate şi stil poate deveni copleşitoare atunci când redecorezi bucătăria. Crearea unui plan şi culegerea informaţiilor necesare despre echipamentele electronice şi electrocasnice de bucătărie te va ajuta să creezi un spaţiu armonios şi, totodată, perfect funcţional şi compatibil cu stilul tău de viaţă şi necesităţile tale şi ale familiei. Totodată, îţi va permite să te încadrezi într-un buget bine stabilit.

Iată câteva etape pe care ar fi bine să le parcurgi când te ocupi de redecorarea bucătăriei.

Ţine cont de design şi buget

Evaluarea necesitaţilor şi a obiectivelor pentru noua bucătărie te va ajuta să creezi o strategie realizabilă şi să te încadrezi în buget. Indiferent dacă vrei să doar să completezi echipamentele din bucătărie sau te ocupi de o renovarea completă a acesteia, designul pe care vrei să îl urmezi te va ajuta să limitezi opţiunile din care trebuie să selectezi. Asigură-te că ai ţinut cont de modul în care vei folosi bucătăria, de flux, trafic şi detaliile arhitecturale ale camerei.

De asemenea, bugetul stabilit pentru noua bucătărie te va ajuta să triezi ofertele de electronice şi electrocasnice.

Ţine cont de funcţia echipamentului şi de stilul tău de viaţă

Când planifici o bucătărie este esenţial să ţii cont de stilul tău de viaţă, dar şi al familiei şi să proiectezi totul în funcţie de acestea. Ţine cont de modul în care o vei utiliza în prezent, dar şi în viitor. Dacă îţi plac petrecerile, ia în considerare un blat de încălzire a mâncării, un aparat de fabricat gheaţă sau un cuptor de mare capacitate. Dacă ai o familie numeroasă, un cuptor electric care să permită gătirea mâncării mai repede poate fi foarte util.

Fă o listă cu necesităţile din familie şi identifică echipamentele electronice şi electrocasnice care le-ar putea satisface cât mai bine!

Ţine cont de stil şi finisaje

După ce ai stabilit bugetul şi necesităţile funcţionale ale echipamentelor electronice şi electrocasnice, poţi limita opţiunile prin definirea stilului şi a finisajelor care să completeze designul bucătăriei tale. Astfel, pentru o bucătărie de lux poţi alege electrocasnicele din oţel inoxidabil care sunt durabile, elegante şi uşor de curăţat. Pentru a economisi spaţiul, poţi lua în considerare electrocasnicele incorporabile.

Marele avantaj al echipamentelor de ultima generaţie este că au linii clasice care se încadrează într-o mare varietate de stiluri.

Investeşte inteligent

Caută comercianţi care îţi pot oferi consiliere profesională şi detalii complete despre aparatura, care te pot ajuta cu instalarea, asigură transportul, garanţii şi, dacă este necesar, accepta returul produselor. Studiază oferte online de aparate electronice şi electrocasnice şi urmăreşte reducerile şi promoţiile avantajoase.

Alege aparate de calitate

Studiază cu atenţie mărcile şi caracteristicile aparatelor electrocasnice pentru bucătărie. Astfel vei putea alege modelele care oferă performanță, consum mic şi se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Aparate de gătit

În funcţie de designul bucătăriei, de necesităţi şi preferinţe poţi opta pentru un aragaz sau o plită cu sau fără cuptor, un cuptor de perete, cuptoare de gătit rapid, echipamente incorporabile în blat sau în dulapuri şi multe altele. Va trebui să alegi modul de alimentare a acestora care poate fi cu gaz sau electric, dar şi dimensiunile optime astfel încât să se încadreze cât mai bine în bucătărie.

Hote şi sisteme de ventilaţie

Indiferent dacă este vorba despre o hotă montată pe perete sau de un sistem de ventilaţie, acestea vor fi utile pentru a elimina aburii, căldura şi mirosurile din bucătărie şi păstrează dulapurile şi aparatura electronică din bucătărie curată, împiedicând depunerea grăsimilor pe suprafeţe.

Hota ar trebui aleasă în funcţie de capacitate, dar şi de caracteristici precum iluminare sau rafturi pentru ustensile. În cazul unui sistem de ventilaţie ai nevoie de un sistem de aerisire adecvat care să faciliteze eliminarea gazelor, căldurii şi mirosurilor în exterior. Dacă nu este posibil un astfel de sistem, poţi opta pentru o hotă recirculantă.

Frigidere şi aparate de refrigerare

Frigiderele sunt disponibile într-o mare diversitate de culori, stiluri, dimensiuni, configuraţii şi caracteristici suplimentare. Astfel, poţi alege între modelul cu congelator în partea superioară sau cu sertare de congelare în partea inferioară, cu o uşă sau cu două uşi, cu facilitatea de a produce gheaţă, cu decongelare automată. Acestea pot fi independente sau încorporate în mobilier şi în diverse culori.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.