ALEGERI LOCALE 2016. Guvernul a stabilit data alegerilor si modelul buletinelor de vot

0
830

Executivul a anunțat că a stabilit ziua în care românii vor vota șefii peste județe, orașe și comune. Potrivit Hotărârii de Guvern semnată de premierul Cioloș, data alegerilor locale este 5 iunie 2016.

De asemenea, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului au fost publicate modelele buletinelor de vot. Pe de altă parte, încă nu e clar dacă votul va avea loc într-un singur tur de scrutin, așa cum prevede legea în clipa de față, sau dacă vor fi două tururi, așa cum cer liberalii. Până pe 6 aprilie, partidele, alianțele și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale vor trebui să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central.

De asemenea, cel târziu până la 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul Electoral și din listele electorale complementare. Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.

Campania electorală pentru acest scrutin va începe pe 7 mai și se va încheia pe 4 iunie. Votul va începe pe 5 iunie, la ora 7,00, și se va încheia la ora 21,00.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here