Alegeri locale Vrancea: 124 de poliţişti și 20 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, 1.135 de efective ale MAI asigură paza și protecția secțiilor de votare

0
104

Câteva ore ne mai despart de votul de duminică, iar pentru asigurarea unui climat de siguranță, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie. Polițiștii recomandă ca vrâncenii să respecte legislația electorală și regulile de conviețuire socială, iar orice încălcare a legii să fie sesizată la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI. Nu va fi greu de găsit un reprezentant al MAI, fie polițist, jandarm sau pompier, dat fiind că aceștia se află în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Mai mult decât atât, având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. Din acest motiv, în perioada 26-27 septembrie, în cele 359 de secţii de votare constituite pe raza judeţului Vrancea în 318 locații, sunt la datorie 1.135 de efective, dintre care 616 poliţişti, 344 jandarmi, 194 de reprezentanţi ISU. În plus, mâine, 124 de poliţişti și 20 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Iar aceste efective au și alt ajutor, în caz de nevoie.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel 38 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 73 de lucrători MAI vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea va avea în responsabilitate 256 de secţii de votare, constituite în 234 de locaţii, unde vor fi prezenţi 256 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Vrancea vor avea în responsabilitate 94 secții de votare dispuse în 76 de locații, unde vor fi prezenți 86 de jandarmi, iar alte structuri ale MAI vor avea în responsabilitate 9 secții de votare constituite în 8 locații. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

181 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii ISU Vrancea au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.