ULTIMĂ ORĂ: Alertă de pestă porcină la Măicănești și Nănești

0
2938

Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat, de data aceasta pe raza județului Galați, foarte aproape de Vrancea. Focarul a fost confirmat într-o exploatație non-profesională a unui bărbat din comuna Nămoloasa.

Autoritățile din județul Galați au decis uciderea preventivă a celor 66 de porci aflați în exploatație (alți trei fiind deja morți), distrugerea cadavrelor și ecarisarea teritoriului, precum și aplicarea măsurilor de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport. S-au instaurat o zonă de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, cuprinzând localitățile Nămoloasa, Nămoloasa Sat și exploatațiile pe o rază de 3 km nord, și o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include zona de protecție.

În zona de protecție intră și 8 localități din județul Vrancea: Călienii Vechi, Călienii Noi, Maluri, Nănești, Râmniceni, Belciugatele, Tătaru și Măicănești. În aceste localități, deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepția cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară.

De asemenea, niciun animal domestic nu poate intra sau părasi o exploatație fără autorizare. Animalele sunt supuse catagrafierii și supravegherii clinice de către medicii veterinari.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.