Alerta la Vatican: Serviciile de securitate se tem de un atentat al grupului Stat Islamic

0
182

Serviciile de securitate de la Vatican sunt în alertă din cauza riscului unui atentat al grupului Stat Islamic, însă nu există informaţii privind vreun complot terorist concret, afirmă Domenico Giani, comandantul Jandarmeriei statale, într-un interviu acordat revistei italiene Polizia Moderna.

Întrebat despre ameninţarea reprezentată de organizaţia teroristă Stat Islamic, care ocupă teritorii din Siria, Irak şi Libia, Domenico Giani a afirmat: “Ameninţarea teroristă există, după cum rezultă din conversaţiile pe care le-am avut cu colegii italieni şi străini. Dar un lucru este existenţa unei ameninţări, iar altul planificarea unui atentat. În momentul de faţă, nu avem cunoştinţă de planuri concrete privind atacuri contra Vaticanului sau a Sfântului Părinte”.
“Vigilenţa serviciilor de securitate este permament la un nivel înalt. Nu există doar ameninţări din partea organizaţiei teroriste Stat Islamic, ci şi riscuri privind acţiuni individuale, care sunt mai periculoase. Mă gândesc la persoane cu probleme psihice sau la indivizi care ar putea comite atacuri la Vatican pentru a atrage atenţia mediatică”, a subliniat Domenico Giani, comandantul Jandarmeriei de la Vatican, în interviu acordat revistei Polizia Moderna, publicaţia oficială a Poliţiei italiene.
Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic a ameninţat în mai multe rânduri că va comite atacuri la Vatican. Luna trecută, în înregistrarea video care arăta executarea a 21 de creştini în Libia, grupul terorist Stat Islamic avertiza: “Pentru cruciaţi, siguranţa este doar o dorinţă. Vom cuceri Roma!”
Material preluat din gandul.info

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.