ALERTĂ! Un deținut încarcerat la penitenciarul Mândrești A EVADAT!

0
683

vasile-badiu-evadat

UPDATE: Deținutul evadat din Penitenciarul Focșani se numește Vasile Badiu, are 27 de ani și este din satul Brădăcești, comuna Nereju. Acesta era condamnat la șase ani de închisoare pentru tâlhărie și executa pedeapsa în regim deschis. Noaptea trecută, Badiu a fost repartizat să facă planton de noapte fără supraveghere la grădina agrozootehnică a penitenciarului. Vasile Badiu era încarcerat din luna iunie 2012 și urma să fie eliberat condiționat în februarie 2016.

Oamenii legii au făcut publice semnalmentele bărbatului în speranța că aceasta va putea fi identificat.

Semnalmente: 168 cm înălțime, ochi căprui, bărbie ascuțită, culoarea părului șaten deschis, nu poartă mustață și barbă, față ovală, compolență atletică.

„Miercuri, 16 decembrie 2015, în jurul orei 05,30, deţinutul Badiu Vasile, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie și clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru aflat în cadrul secţiei cu regim deschis. Acesta era repartizat ca planton de noapte, fără supraveghere, la grădina agrozootehnică a unității. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Deţinutul, cu domiciliul în Sat Brădăceşti,  Comuna Nereju, Judeţul Vrancea, a fost depus în  Penitenciarul Focşani  la data de 21.06.2012, fiind propozabil  pentru liberarea condiţionată în data de 04.02.2016. În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112.  De asemenea puteţi contacta Penitenciarul Focşani la numerul de telefon 0237/258707″, se arată în comunicatul remis presei de către reprezentanții Penitenciarului Focșani.

Știrea inițială: Un deținut încarcerat la Penitenciarul Focșani a evadat, miercuri dimineață, în jurul orei 6:00. Au fost instituite filtre formate din echipe mixte ale polițiștilor, jandarmilor și angajaților din Penitenciarului Focșani la toate intrările și ieșirile din localitate. Oamenii legii îl caută pe evadat și în zona gării, în piețele din municipiu, dar și în zona autogărilor. Din primele informații, se pare că este vorba despre un bărbat de aproximativ 25 de ani, din comuna Nereju.

VOM REVENI CU DETALII!

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.