Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateAlianța Dreapta Unită din Vrancea va candida prin ea însăși, dar mai mult prin Ion Ștefan,...

  Alianța Dreapta Unită din Vrancea va candida prin ea însăși, dar mai mult prin Ion Ștefan, la alegerile din 9 iunie

  Alianța Dreapta Unită (ADU) Vrancea s-a constituit oficial la nivelul județului nostru, în urma unui protocol semnat de cele trei părți, protocol în baza căruia cele trei formațiuni și-au stabilit atât „formulele de calcul” pentru consiliul județean și consiliul local al Focșaniului, cele mai importante, cât și pentru celelalte orașe și localități din Vrancea.

  Ion Ștefan și-a negociat abil locurile importante din „parlamentele” de la județ și, respectiv, reședința de județ, astfel încât dacă ADU va avea, să zicem, 6 consilieri județeni după alegeri, Forța Dreptei va avea trei consilieri, USR doi și PMP unul. Formula stabilită de protocol la județ a fost următoarea: USR, PMP, FD/ USR, FD, FD/ USR, FD, FD/ USR, FD, FD etc.

  De asemenea, pentru consiliul local al municipiului Focșani s-a convenit următoarea structură: USR, FD, PMP/ USR, FD, FD/ USR, FD, FD/ USR, PMP, FD, ș.a.m.d. Prin urmare, dacă Alianța Dreapta Unită va izbuti să-și vâre în consiliul local șase, să zicem, dintre cei 21 de consilieri, FD va avea trei consilieri, USR doi și PMP unul,  aceeași formulă ca și la județ.

  Nu în ultimul rând, trebuie să amintim că din partea noii alianțe electorale candidații la funcțiile de președinte al consiliului județean și primar al Focșaniului vor veni din partidul lui Ion Ștefan, Forța Dreptei. Deși Ștefan și-a anunțat candidatura la europarlamentare, nu este exclus să candideze tot el și la consiliul județean, în timp ce pentru Focșani se va bate Ana Maria Dimitriu Bunghez, fost viceprimar al urbei, aleasă în 2020 pe listele PNL.

  „Am semnat acest protocol, el este valabil, este în funcțiune de aici încolo, am pornit și am turat motoarele la maxim pentru a obține un rezultat frumos în în alegerile din 9 iunie. Mai sunt câteva localități unde se mai poartă negocieri însă, în principiu, în marea majoritate a localităților ne-am înțeles și am hotărât ce partid nominalizează candidatul la funcția de primar”, ne-a spus deputatul Ion Ștefan, liderul FD Vrancea.

  Mirela Bîznă, președintele PMP Vrancea, ne-a spus că nu aspiră la vreo funcție după alegeri și și-a exprimat convingerea că Alianța Dreapta Unită reprezintă cea mai bună soluție la alegerile din 9 iunie.

  Pentru că avem o coaliție toxică care a dus România în pragul falimentului, consider că singura alternativă a românilor pentru o Românie modernă este Alianța Dreapta Unită. Cred că o să facem un rezultat frumos și o să dăm încredere cetățenilor că se poate trăi și altfel în România”, ne-a declarat Mirela Bîznă.

  Liderul interimar al USR Vrancea, consilierul județean Ionuț Carabă, nu a răspuns la telefon în cursul acestei dimineți, probabil ocupat până peste cap cu lucruri foarte importante. Oricum, nu credem că ar fi avut o opinie contrară cu ale colegilor – șefi de partide. Interesant este că filiala pe care o conduce vremelnic se află în pragul colapsului, după patru ani în care liderul județean – Liviu Mălureanu și cel din Focșani – Corina Atanasiu nu au pus prea mare preț pe ce se întâmplă în județul care le-a adus niște funcții importante la București, ce-i drept pe o perioadă destul de scurtă.

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...