ALIRUD Vrancea, omagiu pentru eroi: „Mii de oșteni români au dăruit țării și poporului român bunul lor cel mai de preț – viața”

0
94

Reprezentanții Asociației Luptătorilor, Invalizilor, Răniților și Urmașii celor Decedați în Revoluția din decembrie 1989 – Vrancea vor participa astăzi la activitățile dedicate eroilor, în semn de omagiu pentru toți cei care și-au jertfit viața pentru țara noastră. Gândurile acestora nu sunt doar pentru eroii Revoluției de acum 30 de ani, ci pentru toți strămoșii care au luptat pentru România.

În fiecare an, după 40 de zile de la sfintele sărbători de Paști, creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului Iisus Hristos, consacrată ca zi a Eroilor Neamului. Cu această ocazie, Asociația Luptătorilor, Invalizilor, Răniților și Urmașii celor Decedați în Revoluția din decembrie 1989 – Vrancea, aduce un pios omagiu eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate și dreptate, pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Din cele mai vechi timpuri, pentru apărarea pământului străbun și pentru apărarea ființei naționale, strămoșii noștri și-au vărsat sângele și și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă.

În Războiul pentru Independență (1877-1878), în primul Război Mondial pentru Reîntregirea Neamului (1916-1918), în cel de-al doilea Război Mondial, mii de oșteni români au dăruit țării și poporului român bunul lor cel mai de preț – viața.

Pe altarul libertății noastre s-au jertfit și cei care au căzut în timpul Revoluției din decembrie 1989. Tineri și vârstnici, civili și militari s-au jertfit pentru ceea ce visau ei mai mult – o viață mai bună, o societate democratică, un viitor în libertate și prosperitate.

În anii din urmă, ostașii români, onorând statutul României de țară membră a NATO, luptă pe fronturile cumplite împotriva terorismului, a pericolului fundamentalismului religios. O fac în numele valorilor civilizației contemporane, pe teatre de război cu totul ostile și îndepărtate de locurile natale. O parte din ei au căzut în crâncenele încleștări cu un adversar crud, adesea nevăzut. Ei se alătură miilor de eroi români care au intrat în galeria cea mai de preț a poporului lor: aceea care îi fac nemuritori în numele valorilor naționale și universale.

Nouă, celor care ne bucurăm de viață și de rodul jertfei lor, ne rămâne datoria sacră de a-i pomeni, de a cinsti cu dragoste și evlavie memoria tuturor celor căzuți pe câmpurile de luptă de-a lungul timpurilor. Eroii noștri sunt memoria vie a istoriei neamului și suntem datori să le perpetuăm amintirea, să transmitem generațiilor viitoare sentimentele de admirație, recunoștință și respect pentru eroii neamului și faptele lor de vitejie”, transmit membrii ALIRUD Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.