Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20% începând cu 1 septembrie

0
162

Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20%, începând cu data de 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru care a prezentat proiectul unei ordonanțe de urgență în care este prevăzută dublarea alocațiilor etapizat. Conform documentului, prima majorare a alocațiilor pentru copii ar urma să aibă loc la data 1 septembrie. Potrivit legii adoptate în Parlamentul României, alocațiile trebuie majorate până la cuantumul de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și până la 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani. Conform proiectului prezentat de ministrul Muncii, creșterea alocațiilor se va face etapizat, de două ori pe an.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Astfel, prima mărire a alocațiilor va avea loc în la începutul lunii septembrie și va corespunde lunii august. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Următoarele creșteri sunt prevăzute să intre în vigoare la data 1 ianuarie 2021, banii urmând a fi primiţi în februarie, dar şi la 1 iulie 2021 şi la fel în 2022. La întocmirea proiectului, Violeta Alexandru a precizat că s-a consultat cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Justiției. La rândul său, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu susține că acest proiect de lege este un efort enorm pentru buget și va fi nevoie de o creștere economică substanțială pentru a putea fi susținut.

“Oamenii trebuie să ştie că în acest proiect de lege vine şi creşterea din ianuarie şi anul viitor. Dar trebuie să înţeleagă că este un efort enorm pentru buget, pentru că aceştia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiţii, investiţii care ar fi creat valoare adăugată şi ar fi putut garanta creşteri şi plata de alocaţii în viitor. Avem nevoie de creştere economică ca să putem să plătim în viitor alte alocaţii mai mari, pentru că, altfel, dacă stăm doar pe deficite, pe împrumuturi, nu vom ajunge nicăieri”, a precizat ministrul Finanțelor, Florin Cîţu.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.