Amendament la legea antifumat: Fumatul permis în aeroporturi, spitale de psihiatrie, baruri şi cafenele destinate exclusiv fumătorilor

0
498

La doar două luni de la intrarea în vigoare, legea care interzice fumatul în spaţiile închise e deja modificată în Senat. Amendamentele le permit fumătorilor să îşi aprindă ţigara şi în clădiri, într-un spaţiu amenajat pentru ei.

Modificările au fost făcute într-o şedinţă specială a comisiilor de Sănătate şi Economică. Senatorii din Comisia de Sănătate au decis, cu majoritate de voturi că “Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop.” Şi spaţiul închis este redefinit.

Trebuie să fie încadrat de pereţi de jur împrejur şi nu de un acoperiş şi doi pereţi, cum scrie în legea care a intrat în vigoare la jumătatea lunii martie. Asta ar permite fumătorilor să îşi aprindă ţigara şi pe terase sau balcoane. Senatorii au luat drept model spaţiul pentru fumat din interiorul Aeroportului Henri Coandă din Bucureşti.

Pe lângă aeroporturi şi închisori, se va putea fuma şi în interiorul spitalelor de psihiatrie. Dar şi în baruri, cluburi şi cafenele dedicate exclusiv fumatorilor. Modificările au primit avize pozitive de la toate Comiisiile. Aleşii spun că au fost bombardaţi cu nenumărate solicitări din partea oamenilor nemulţumiţi de legea antifumat. Plenul e, însă, suveran. După Senat, legea va ajunge şi la Camera Deputaţilor, care e for decizional.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.