Amenzi colosale de la Garda de Mediu pentru un surăian care avea o fermă improvizată în Lunca Siretului

0
1019

Garda Națională de Mediu i-a aplicat două amenzi unui bărbat din Suraia, pe motiv că își ridicase o fermă pe o suprafață de teren pe care o deținea în aria protejată Lunca Siretului Inferior, pe raza județului Galați. Garda de Mediu a făcut public pe Facebook faptul că că surăianul a fost amendat inițial luna trecută, stabilindu-se totodată câteva măsuri pe care acesta trebuia să le îndeplinească, iar o a doua amendă i-a fost aplicată chiar miercuri. În total, 30.000 de lei.

Postarea Gărzii de Mediu nu a rămas fără ecou. Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice a reacționat tot pe rețeaua de socializare: „Gata, sursa degradării ariei protejate Lunca Siretului Inferior a fost depistată! De mâine toate balastierele, stațiile de sortare a pietrișului, chiar și numeroasele gropi ilegale de deșeuri pot exista fără probleme pentru că răul a fost tăiat din rădăcini!”.

amenda suraia 3 - Amenzi colosale de la Garda de Mediu pentru un surăian care avea o fermă improvizată în Lunca Siretului

„În timpul unui control efectuat de comisarii GNM în data de 05.03.2020, în Aria protejată Lunca Siretului (ROSCI și ROSPA), zona Frontului de captare apă Salcia aparținând Apă-Canal SA Galați, comuna Umbrărești, județul Galați, s-a constatat că o persoană fizică din comuna Suraia, județul Vrancea, deține o suprafață de pădure de cca 1.4 ha, pe care au fost identificate construcții (magazii și adăposturi de animale) fără Autorizație de construire. Pe toată suprafața respectivă sunt crescute animale (cai, vaci, porci etc.), aceasta fiind împrejmuită cu gard electric, fără a deține Autorizație de construire.

amenda suraia 2 - Amenzi colosale de la Garda de Mediu pentru un surăian care avea o fermă improvizată în Lunca Siretului

Au fost dispuse măsuri de desființare a construcțiilor și a gardului electric, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei. În data de 08.04.2020, au fost verificate măsurile stabilite la controlul anterior, acestea nefiind realizate. A fost aplicată încă o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei și dispuse măsuri de desființare a construcțiilor ridicate fără autorizație de construire, precum și interzicerea activităților în aria protejată fără evaluarea impactului de mediu, se arată în postarea Gărzii Naționale de Mediu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here