Amenzi de peste 100.000 de lei și zeci de sancțiuni contravenționale în urma unor acțiuni de amploare desfășurate de Poliția Economică Vrancea!

0
166

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității Economice al IPJ Vrancea a desfășurat în perioada 27 aprilie – 3 mai o serie de misiuni destinate combaterii afacerilor ilegale, derulate de unii care încearcă să profite de criza provocată de pandemie. Atenția polițiștilor s-a îndreptat asupra celor care comercializează diverse obiecte de protecție (cum ar fi măști faciale, mănuși chirurgicale, combinezoane) și dispozitive medicale. Nu în ultimul rând a fost vizat comerțul cu alimente și produse de strictă necesitate. Per total, polițiștii au controlat nu mai puțin de 82 de agenți economici, în urma verificărilor aplicându-se 57 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, au fost date 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 87.500 de lei celor care au încălcat legea privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite de comerț sau prestări servicii. Mai mult, 21 de agenți economici care utilizau aparate de marcat false au primit sancțiuni de 34.000 de lei. De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate oamenii legii au confiscat 400 de măști pentru protecția feței, 207 perechi de mănuși din latex, 196 pachete de șervețele dezinfectante, și 37 sticle clor în valoare totală de 3.206 lei, pentru care nu s-au putut  prezenta documente legale. La toate acestea se adaugă 1.692 lei – contravaloarea bunurilor vândute fără documente și 4.608 lei – numerar nefiscalizat. Au mai fost aplicate și alte 22 de sancțiuni contravenționale agenților economici care nu au respectat prevederile legale impuse de ordonanțele militare și starea de urgență.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.