Amenzi drastice pentru vrâncenii care au „curajul” să nesocotească ordonanțele militare de Paște!

1
2024

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea îi sfătuiește pe cetățeni  să fie prevăzători și să respecte ordonanțele militare în special pe perioada sărbătorilor pascale. Oamenii legii îi avertizează pe vrânceni să nu se lasă pradă febbrei cumpărăturilor de Paște și să ia cu asalt magazinele, încălcând astfel prevederile legii și, mai mult decât atât, riscând să se infecteze cu noul coronavirus.

IPJ recomandă credincioșilor să nu meargă în noaptea de Înviere la cimitir, reamintindu-le că accesul este permis doar pentru înmormântări și, chiar și atunci, doar pentru un grup de maximum 8 persoane. În cazul nerespectării ordonanțelor militare, autoritățile anunță amenzi drastice ce pot ajunge și la 10.000 de lei, respectiv peste 2.000 de euro.

Mai mult decât atât, poliția îi anunță pe cetățeni că nu au permisiunea să viziteze Crângul Petrești ori alte zone de recreere unde, de obicei, se fac grătare.

„Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța! Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir pentru cei dragi, trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei.

Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.

Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii!

Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricționat  în Crângul Petrești, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Echipajele rutiere și de ordine publică vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele. Parcurile sunt și rămân închise.

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare!

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei.Polițiștii alături de jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră!”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea”, se arată într-un comunicat al IPJ VRancea.

 

 

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua !
    Daca am o casa in alta localitate pot petrece sărbătorile pascale acolo, împreună cu familia ?
    Ce trebuie să trec in declarație?
    Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.