Amenzi pentru postările jignitoare de pe Facebook. Un precedent periculos s-a creat în Vrancea

0
675

Poliția Orașului Odobești a stabilit un precedent periculos: a amendat un cetățean pentru postările sale de pe Facebook. Este vorba despre Cosmin Răzvan Bîrsan, un tânăr din Odobești care are două conturi de Facebook, respectiv unul cu numele său și un altul cu numele “Democrația a murit”.

În urma unei sesizări cu privire la faptul că acesta ar fi proferat o serie de injurii și a adresat cuvinte jignitoare la adresa administrației publice a orașului Odobești, Poliția a demarat o anchetă, la finalul căreia bărbatul a fost sancționat contravențional.

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică și are la bază recenta decizie a Curții Constituționale, care a hotărât că pagina personală de Facebook a unei persoane nu este spațiu privat, ci spațiu public.

Este prima sancțiune de acest gen, se pare, la nivel național, și constituie un precedent care le va deschide ușile și altor polițiști din țară să împartă amenzi pentru postările de pe Facebook ori de pe altă rețea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here