Amnistia și grațierea, adoptate de Guvern la ceas de seară. Zeci de mii de români, în stradă

0
172

Guvernul a adoptat, marți seara, ordonanța de urgență privind moficările aduse Codului Penal, proiect care nu s-a regăsit inițial pe ordinea de zi a ședinței. Ordonanța a fost publicată de urgență în Monitorul Oficial, în jurul orei 1.00, ceea ce înseamnă că devine aplicabilă începând cu data de 1 februarie 2017. Printre altele, Ordonanța reglementează infracţiunea de abuz în serviciu.

Astfel, a fost eliminată punerea în mişcare la plângerea prealabilă. Incriminarea penală a abuzului în serviciu se va face, potrivit actului normativ adoptat, doar pentru prejudicii care depășesc 200.000 de lei. Prejudiciile mai mici de pragul de 200.000 de lei vor presupune întreprinderea doar demersuri administrative, fără să mai existe răspundere sau sancţiune penală, recuperarea prejudiciului rămânând prioritară. Totodată, graţierea a fost adoptată de Guvern ca proiect de lege, ce urmează să ajungă în Parlament.

La scurt timp după anunţul făcut de ministrul Justiţiei privind adoptarea acestor acte normative, zeci de mii de oameni din toată ţara au ieşit în stradă să protesteze împotriva măsurilor adoptate de Guvern.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.