Amplă acțiune a poliției pentru protejarea fondului silvic

0
260

Polițiști din tot județul, alături de specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focşani, Direcţiei Silvice Vrancea, ocoalelor silvice de regim şi Bazei Experimentale Vidra, au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale rezultate din punerea în valoare, exploatarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma a peste 350 de controale desfășurate pe drumurile publice, la depozitele de materiale lemnoase și în fonduri forestiere, au fost constatate 5 infracţiuni și au fost aplicate 211 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 83.005 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării cantității de peste 140  m.c. material lemnos, în valoare totală de peste  31.000 lei,  din care 105 m.c. cantitate confiscată fizic, ce a fost lăsată în custodia unor ocoale silvice.

Printre neregulile descoperite au fost și cele de la depozitul de materiale lemnoase aparținând unei societăți comerciale din comuna Coteşti şi în fondul forestier, în parchetul de exploatare al partizii de masă lemnoasă, aflată în curs de exploatare de către acest operator economic, unde s-a constatat că agentul economic în cauză a expediat în perioada 12-19.06.2019, din incinta depozitului, cantitatea totală de 56,45  m.c. lemn rotund gorun, fără avize de însoţire, material lemnos ce a fost identificat într-un alt depozit, neautorizat, deţinut de o altă societate comercială de pe raza comunei Coteşti, la circa 3 km faţă de depozitul autorizat.  De asemenea, s-a constatat faptul că agentul economic nu a respectat prevederile legale privind modul de completare al avizelor de însoţire a materialelor lemnoase. Operatorul economic a fost sancționat, iar lemnul a fost confiscat.

Tot la Cotești, au fost identificați doi bărbați în vârstă de 24, respectiv 29 ani, ambii din localitate,  care au tăiat fără drept și au sustras mai mulţi arbori din specia gorun, din fondul forestier proprietate a statului, aflat în paza Ocolului Silvic Dumitrești. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru ,,tăiere fără drept de arbori” și ,,furt de arbori”.

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.