Ana Maria Gafton, adolescenta din Adjud care a devenit prima elevă a Liceului Militar din Câmpulung admisă la Academia Navală a SUA

0
388

Ana Maria Gafton este o adolescentă care a demonstrat, fără dubii, că seriozitatea este cheia de boltă a succesului și că destinul ți-l faci singur, cel puțin în cazul ei. Ana s-a născut în Adjud, al doilea oraș ca importanță din județul Vrancea, și și-a ales o carieră militară după revenirea în țară, căci a copilărit 6 ani departe de meleagurile natale, în însorita Italie. Până în clasa a X-a (semestrul I) a învățat în orașul natal, Adjud, după care a descoperit că are „vocația armelor” și a optat pentru o carieră în domeniu devenind elevă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Acum, Ana poate culege primele roade ale seriozității și dedicației sale: este elev plutonier la compania claselor a XI-a și viitor cadet la Academia Navală a Statelor Unite ale Americii. Da, cadet militar în SUA, căci Ana Maria a aplicat și a trecut cu brio probele de admitere la United States Naval Academy din Annapolis, Maryland, devenind astfel prima elevă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc admisă la Academia Navală a SUA. Aș descrie liceul militar ca fiind cel ce mi-a deschis cu adevărat o poartă spre viitor. De-a lungul timpului, am experimentat mai multe tipuri de medii. Am învățat în orașul meu natal, Adjud, până în clasa a X-a, semestrul întâi; din acel moment realizând că viața de civil nu îmi este potrivită și că vreau să fac ceva, pot spune, diferit, unic. Parcursul meu în colegiu a fost unul interesant. Începutul a fost mai greu. A trebuit să mă adaptez rapid la toate regulile, la instrucția de front, la noii profesori, însă colegii mi-au fost alături și m-au ajutat de câte ori a fost necesar. Am învățat întotdeauna cât pentru a putea fi printre primii, am fost șefă de clasă, iar acum sunt elev plutonier la compania  claselor a XI -a. Întorcându-mă  în timp, cel mai probabil acum cinci ani nu m-aș fi visat într-un liceu militar, acum doi ani nu m-aș fi imaginat dând admitere la Academia Navală din Statele Unite ale Americii și iată că, în momentul de față, sunt admisă la această prestigioasă instituţie. Probele de selecție nu au fost ușoare și nici puține, însă m-am pregătit intens pentru a le putea trece. Actualmente, sunt foarte fericită și încântată de ceea ce am realizat. Aș vrea să le mulțumesc tuturor persoanelor care mi-au fost alături, familiei mele, colegilor și prietenilor mei, profesorilor și cadrelor militare din liceu, domnului comandant”, a declarat Ana Maria pentru Revista Forțelor Terestre.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.