ANAF anunță controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune fiscală

1
974

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat prin vocea președintelui instituției că va demara ample controale în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Prin intermediul unui comunicat de presă, Lucian Ovidiu Heiuș spune că se dorește acțiuni ferme și decisive pentru combaterea evaziunii fiscale. „Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei”, a spus Heiuș într-un mesaj transmis pentru Agerpres. Controalele care sunt programate pentru această săptămână vizează persoanele fizice, micii antreprenori, dar și marele corporații. Vor fi efectuate controale ample cu privire la plata taxelor şi impozitelor. „Trebuie să fim cu toţii conştienţi şi responsabili şi să înţelegem că un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget naţional sănătos, care poate acoperi cu uşurinţă nevoile de funcţionare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educaţia, sănătatea sau infrastructura. În acelaşi timp, vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituţii să fie murdărită de o mână de oameni care şi-au pierdut reperele morale”, se mai arată în mesajul președintelui ANAF. Lucian Ovidiu Heiuș a mai subliniat că a pus la la dispoziţia contribuabililor un număr de telefon (0723 568 179) conectat direct la cabinetul său, unde aceştia pot suna şi reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar el se va ocupa personal „de verificarea şi soluţionarea cu fermitate a celor semnalate”.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. 80% din economia României este deținută de multinaționale străine, multe dintre ele plătind impozit cât un chioșc de gogoși. Oare domnul director nu știe asta, ar trebui să-l sunăm ? Ar fi bine ca dânsul să specifice mai clar de ce categorii de contribuabili este interesat că marii evazioniști îi știm cu toții. Dacă vrea vânzătoare de pătrunjel știu câteva dar nu prea cred că-l va ajuta la redresarea bugetului. Dacă nu cumva, Doamne ferește, locuiește la reanimare în comă dânsul finanțează personal câțiva uriași evazioniști zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.