ANAF nu mai poate închide firme oricum și oricând. Noi ”reglaje” pentru inspectorii de la Antifraudă

0
348

antifrauda - ANAF nu mai poate închide firme oricum și oricând. Noi ”reglaje” pentru inspectorii de la Antifraudă

Guvernul a făcut câteva reglaje în privința activității ANAF, în sensul că instituția de control nu va mai putea închide firme, oricum. Astfel, activitatea unei firme va fi suspendată de ANAF doar dacă diferenţa de bani găsită în plus sau minus va fi de 300 lei sau 500 lei, iar decizia de suspendare va putea fi revocată în aceeaşi zi dacă este achitată o amendă reprezentând de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Modificările vor fi operate de Guvern în această săptămână sau cel mai târziu săptămâna viitoare. Modificările survin cazurilor prezentate în presă în care inspectorii de la ANAF au făcut exces de zel, închizând firme pentru  diferențe infime.

Victor Ponta - ANAF nu mai poate închide firme oricum și oricând. Noi ”reglaje” pentru inspectorii de la Antifraudă“Nu vreau să cădem în extrema cealaltă, a unor abuzuri şi lucruri duse la extrem, motiv pentru care am decis să facem nişte reglaje. Măsura suspendării activităţii unei companii să poată fi luată doar dacă diferenţele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 lei, altfel se plăteşte doar amendă. Atunci când se ia măsura suspendării activităţii, aceasta să poată fi revocată în aceeaşi zi dac se plăteşte o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate Ai 400 lei în plus în casă ? Plăteşti 4.000 lei şi prima dată te iert. A doua oară – asta rămâne să discutăm – putem să punem de 20 ori suma respectivă şi a treia oară să nu mai existe nicio amendă şi să se suspende activitatea”,

a spus Victor Ponta.

Mesajul a fost transmis după ce, în ultimele zile, în presă au fost relatate cazuri în care inspectorii Direcţiei Antifraudă a ANAF au închis numeroase magazine şi localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din “bacşiş” sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unităţilor acuzând inspectorii ANAF de exces de zel.

Ulterior, Ponta a declarat că 90% dintre informaţiile prezentate public, cu firme închise pentru datorii de 5 lei, nu erau adevărate şi că îşi doreşte însă ca ANAF să rămână foarte puternică şi a arătat că verificările inspectorilor au generat, în primul trimestru al acestui an, creşterea cu 25% a numărului de societăţi care folosesc case de marcat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here