ANCHETA la Spitalul Judetean dupa aparitia unei bacterii ucigase

0
266

Apariția celor 3 cazuri de infecție cu bacteria Clostridium Difficile, care a dus la închiderea Secției de Urologie a Spitalului Județean Focșani, i-a trimis pe toți angajații secției direct la analize. Medici, asistenți și infirmiere sunt cu toții testați, pentru ca nu cumva vreunul dintre ei să fie infectați cu bacteria care a îmbolnăvit 3 oameni. Deși reprezentanții Spitalului au pus apariția bacteriei pe seama tratamentului îndelungat cu antibiotice la care au fost supuși pacienții respectivi, un lucru e clar: aceasta se transmite foarte ușor de la un om la altul, în cazul în care igiena lasă de dorit. Iar o primă concluzie a inspectorilor sanitari e aceea că secția era departe de a fi igienică așa cum prevăd normele în vigoare.

Vina este a spitalului Județean, clar. Nu s-a făcut dezinfecția la timp. Acum este un control-anchetă pe care îl derulăm să vedem dacă sunt angajați care nu și-au făcut datoria, a declarat medicul Vasile Costin, șeful Serviciului  Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea.

Mai mult decît atât, după cum a precizat dr. Costin, și alte secții riscă să fie închise, în cazul în care personalul de serviciu și cel sanitar nu își fac datoria. Sunt mai multe secții cu risc epidemiologic, unde o dezinfecție făcută ca la carte este mai mult decît necesară. De altfel, e o situație cunoscută de mai multă vreme, iar reprezentanții celui mai mare spital din Vrancea și-au luat angajamentul de a se pune la punct cu ceea ce li s-a impus din partea inspecției sanitare. Ușor de zis, greu de făcut, însă, din cauza sărăciei.

Spitalul stă prost financiar, dar sunt foarte multe de făcut. Dacă ar fi să respectăm strict legea, ar trebui să închidem mai multe secții, TBC, Boli Infecțioase, Ortopedia, Psihiatria, ceea ce nu se poate. Sunt secții cu risc mare. Ei au un plan de conformare pe câțiva ani și pe care trebuie să-l respecte, a mai declarat dr. Vasile Costin.

Dacă în urma anchetei care e în plină derulare se dovedește că vreunul din angajații spitalului are vreo vină în apariția bacteriei, acesta riscă să fie aspru sancționat. (C.T.)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.