Andreea Esca, fără emoții. Judecătoria Focșani a respins acțiunea prin care i se solicitau daune

0
1079

Judecătoria Focșani s-a pronunțat într-un dosar în care trustul Pro TV și câțiva angajați, inclusiv vedeta Andreea Esca, erau considerați buni de plată pentru câteva materiale de presă apărute în urmă cu mai bine de 7 ani. Introdusă în primăvara anului 2018, acțiunea îi viza pe 7 pârâți, cărora li se solicitau despăgubiri de către un medic de familie din județ, implicat într-un incident în iunie 2013. Cazul a fost preluat de presa locală și centrală și aproape nimeni nu a scăpat de acțiuni de acest gen, în care medicul cerea despăgubiri. Nici măcar Andreea Esca, care probabil la acea vreme a prezentat un buletin de știri, printre care și incidentul de pe A3. Luni, judecătorii au dat o primă soluție în dosarul de pretenții, cererea medicului fiind considerată, evident, mult prea târzie.

Admite în parte excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, pentru faptele petrecute în luna iunie 2013, pentru capătul de cerere având ca obiect pretenţii şi respinge acest capăt de cerere (pentru faptele petrecute în luna iunie 2013), ca fiind prescris dreptul material la acţiune. Respinge excepţia prescripţiei, în rest, ca neîntemeiată. Respinge acţiunea, în rest, ca neîntemeiată. Reduce cuantumul onorariului de avocat plătit de pârâtul Pro TV SRL de la suma totală de 14.038,43 lei la suma de 8.000 lei. Obligă pe reclamantă la plata către pârâtul Pro TV SRL a sumei de 8.200,07 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare”, se arată în minuta judecătoriei.

La vremea la care s-a întâmplat incidentul de la care a plecat și dosarul, în vara anului 2013, presa relata că medicul – aflat la volan, a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor din Ploiești și, mai mult, l-a accidentat pe unul dintre agenți, în momentul în care acesta a încercat să o legitimeze. Deși a încercat să fugă de polițiști, aceasta a fost ajunsă de echipajul rutier la intrare în București și reținută, iar ulterior arestată preventiv. Nu s-a ajuns la condamnare, deoarece după o expertiză psihiatrică s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală și internarea medicală a medicului. „Dispune obligarea provizorie la tratament medical a numitei. Obligă intimata să urmeze în mod regulat tratamentul medical prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, se arăta în sentință, aceasta fiind poate și explicația pentru care abia după câțiva ani medicul a dat în judecată jurnaliști și trusturi media.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.