Angajat într-o primărie din județ, ACHITAT pentru acces ilegal la un sistem informatic. Acesta era acuzat că „spărsese” contul viceprimarului

0
214

Anchetat și trimis în judecată pentru infracțiuni informatice presupuse a fi fost comise în urmă cu aproape patru ani, un angajat al Primăriei Negrilești a primit o primă soluție în dosar săptămâna trecută. Potrivit judecătorilor care au analizat dosarul, nu există probe că acesta ar fi săvârșit infracțiunea, astfel că s-a decis achitarea. „Achită pe inculpatul D. C., cetăţean român, necăsătorit, fără antecedente penale, pentru acces ilegal la un sistem informatic. Ia act că nu s-au formulat acțiuni civile în cauză”, se arată în hotărâre, care a fost deja atacată cu apel. Chiar dacă în soluție se arată că nu a existat constituire de parte civilă, pe citativ apăreau menționate la această rubrică atât Primăria Negrilești, cât și o persoană fizică – viceprimarul comunei, cel al cărui cont ar fi fost spart. Primăria Negrilești ar fi fost prejudiciată atunci când din instituție au fost „scoase” și mai apoi utilizate ilegal mai multe documente, trimise aparent unor destinatari de pe adresa de email a viceprimarului.

Am fost anchetat PE NEDREPT mai bine de 3 ani, am avut percheziții domiciliare și percheziții informatice în care criminaliștii au demonstrat că nici la domiciliul meu, nici în biroul în care lucram la primărie, nici pe laptopul de la primărie și nici pe laptopul sau calculatorul de acasă și nici alte dispozitive aflate în posesia mea, NU există nici măcar o singură probă care să dovedească că eu aș fi fost autorul acelor fapte!”, ne-a spus cel acuzat în dosar.

Foto: Arhivă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.