Angajații DDSP pot sta liniștiți! Consiliul Local a aprobat proiectul care vizează activitatea Direcției de Dezvoltare

0
292

Consilierii locali municipali au votat proiectul pus pentru a treia oară pe ordinea de zi: aprobarea dării în administrare către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a unor imobile aparținând domeniului public și privat al Municipiului Focșani, în vederea exploatării și întreținerii acestora. După două ședințe în care consilierii nu s-au pus de acord pe marginea acestui proiect, lucru care a făcut ca angajații DDSP Focșani să protesteze în fața primăriei, aleșii locali s-au întâlnit într-o nouă ședință de îndată convocată de majoritatea consilierilor PNL-USR-PLUS. Cei din urmă au fost acuzați atât de primarul Cristi Misăilă, cât și de cele câteva zeci de persoane venite la protest la Primăria Focșani că angajații DDSP vor rămâne fără locuri de muncă începând cu data de 1 aprilie, după ce actualul contract între primărie și DDSP va expira. În ședința de marți, grupul PNL-USR-PLUS a depus un amendament la acest proiect prin care dorește modificarea perioadei de dare în administrare de la 10 ani, așa cum era inițial specificat în proiectul de hotărâre, la o perioadă de un an de zile, cu posibilitatea prelungirii succesive pentru aceeași perioadă de timp. În cadrul aceleași ședințe, primarul Cristi Misăilă a retras proiectul de pe ordinea de zi motivând că documentele depuse de consilierii majoritari nu au întocmite rapoartele comisiei de specialitate.

Ședința de astăzi a început cu o întârziere de 30 de minute față de ora la care a fost convocată. Înainte de votul propriu-zis, aleșii au lămurit câteva aspecte legate de modul în care a fost întocmit contractul de dare în administrare. Consilierul PSD, Radu Nițu, a propus modificarea proiectului prin două amendamente: unul prin care bunurile DDSP să primească bunurile pentru o perioadă de până la 4 ani, iar un altul prin care să aceleași bunuri să fie date în administrare DDSP pentru o perioadă de un an cu prelungirea perioadei în mod automat. Cele două amendamente nu au primit votul majorității din Consiliul Local. Într-un final, proiectul prin care Direcția de Dezvoltare primește în administrare bunurile imobile aparținând domeniului public și privat al municipiului Focșani, pentru o perioadă de un an de zile, cu posibilitatea de prelungire succesivă pentru aceeași perioadă de timp, a trecut de votul consilierilor cu 19 voturi pentru și o abținere.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.