ANPC continuă verificările privind apa din supermarket-uri

0
246

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) continuă controalele de prelevare din supermarketuri a eşantioanelor din apă de masă şi apă de izvor, controale care au început în data de 3 martie. Până acum, au fost prelevate 70 de eşantiaone, au declarat reprezentanţii ANPC.

Din analizele efectuate până acum, au rezultat urmatoarele neconformităţi la mai multe sortimente de apă plată: sortimentul Winny- apa izvor plată, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic; sortimentul Apă de masă necarbogazoasă Aro, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic; sortimentul Apă de izvor Calipso îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic; sortimentul Apă de izvor plată Izvorul Zânelor, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic şi sortimentul Apă de izvor Aqua Queen, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic.

În urma abaterilor s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.