Anunț al Ministerului Afacerilor Externe: până la acest moment nu au fost identificaţi români la bordul avionului prăbuşit în Franţa

0
174
foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, miercuri dimineaţă, că până la acest moment nu au fost identificaţi români care s-ar fi aflat la bordul avionului companiei Germanwings în care erau 150 de persoane şi care s-a prăbuşit cu o zi în urmă în Franţa.

Pe de altă parte, oficialii din ministerul menționat spun că verificările continuă.

”Lista de pasageri pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor, fără a fi menţionate alte detalii, precum cetăţenia, data naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie. În acest context, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord. Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite”,

precizează reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe.

Reprezentanţii MAE mai spun că până în prezent misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistenţă din partea vreunui cetăţean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 150 de oameni s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette. Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României). Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli, zeci de turci şi cel puţin un belgian.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.