ANUNT de ECLIPSA: Privitul direct este periculos! Ochelarii de soare nu ofera protectie

0
291

ochelari-eclipsa-de-soare

Românii vor asista, vineri, la un fenomen rar și spectaculos: eclipsa de soare a cărei maximă intensitate se va atinge la ora 11.56. În contextul acestui fenomen, medicii avertizează că privitul direct al eclipsei de soare este periculos şi că ochelarii de soare, bucăţile de sticlă colorată sau alte dispozitive nu oferă protecţie ochilor, fiind indicat ca eclipsa să fie privită la televizor.

Prof.-Dr.-Monica-Pop”Vineri are loc eclipsa de soare. În situaţia în care va fi soare, avertizăm populaţia că privitul direct este foarte periculos. Pot apărea leziuni  retiniene grave, care pot determina scăderea definitivă a vederii. Nici un fel de lentile de ochelari de soare, sticle colorate sau afumate, radiografii, dvd-uri nu conferă protecţie pentru ochii dumneavoastră. Priviţi doar la TV eclipsa, dacă doriţi să vă păstraţi vederea intactă”,

a declarat dr. Monica Pop.

Eclipsa de soare va putea fi văzută la fel de peste tot în România.

„Pentru că cerul este aproape la fel, adică gradul de poluare nu diminuează prea mult spectacolul, dar evident trebuie să fie senin. Dar durata relativ lungă a acestei eclipse parţiale va permite ca printr-o spărtură de nori să avem posibilitatea să o vedem în frumuseţea ei”, a precizat doctorul în astronomie Magda Stavinschi, cercetătoare la Institutul Astronomic al Academiei Române.

După eclipsa de Soare din 20 martie vor urma mai mulţi ani fără eclipse, spun specialiștii în domeniu. (C.D.)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.