ANUNȚ important pentru agricultori: Se acordă despăgubiri pentru terenurile afectate de secetă

0
254

seceta - ANUNȚ important pentru agricultori: Se acordă despăgubiri pentru terenurile afectate de secetă

Guvernul va acorda despăgubiri pentru terenurile afectate de secetă. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, menţionând că a avut în acest sens o discuţie cu ministrul Agriculturii.

“În această vară avem veşti bune – 3,7% creştere, suntem pe locul doi în Europa, lucrurile se văd şi la alimente şi în turism. În schimb, avem şi o veste proastă, şi anume seceta din agricultură, care ne va afecta, cu siguranţă. Am vorbit cu ministrul Agriculturii, ne pregătim pentru partea de despăgubiri pentru cei care au avut terenuri… La grâu nu e atât de mult, la porumb e mai rău. Dar, cu siguranţă, seceta de anul acesta se va vedea până la sfârşitul anului şi, atunci, hai să luăm nişte măsuri să dăm stabilitate celorlalte ramuri economice, în aşa fel încât ceea ce scade din agricultură să putem să compensăm pe partea cealaltă”, a spus Ponta, într-o emisiune a postului Antena 3, în care a susţinut noul Cod fiscal.

“O să dăm despăgubiri pentru terenurile calamitate de secetă. Însă, într-adevăr, în trimestrul probabil IV se va simţi seceta, problema din agricultură. Au fost câţiva ani buni, anul viitor sperăm să recuperăm… investind mai mult în irigaţii”, a mai spus prim-ministrul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here