Aparatură de ultimă generație donată de Clubul Rotary Varana pentru Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani

0
224

Între Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” și Clubul Rotary Varana din Focșani există un parteneriat prin care unitatea medicală va fi sprijinită cu aparatură medicală de ultimă generație și nu numai, parteneriat care se va derula pe o perioadă de patru ani, între 2019 și 2022. Anul trecut, Spitalul Militar Focșani a primit din partea Clubului Rotary, cu titlu de donație, un aparat de ultimă generație (Tecar-400) folosit de Compartimentul de recuperare medicală și kinetoterapie, în valoare de 15.000 de euro, pe atunci primul de acest gen din zona Moldovei. Iată că aproape un an mai târziu, în luna august 2020, Clubul Rotary Varana Focșani a făcut o nouă donație instituției spitalicești. De data aceasta este vorba de 3 aparate medicale a căror valoare depășește 10.000 de euro: un laser terapeutic, un aparat Shock-wave utilizat pentru spargerea calcifierilor depuse la nivelul articulațiilor și a unuia fisiokinetic folosit pentru mobilizarea șoldului, genunchiului și gleznei. Toată această aparatură de înaltă performanță intră în dotarea Compartimentului de recuperare medicală și va fi folosit pentru tratarea militarilor răniți în misiunile internaționale, cadrelor militare, pensionarilor și veteranilor de război.

„Există un parteneriat între Spitalul Militar și Clubul Rotary Varana Focșani, parteneriat care se întinde pe 4 ani, din 2019 până în 2022. Anul trecut am primit un aparat de recuperare, însă ceea ce vreau să vă spun este că toate aceste donații sunt pentru dotarea și amenajarea compartimentului de recuperare neuromotorie. Această donație înseamnă un pas înainte pentru recuperarea militarilor răniți în misiuni internaționale, a celor activi, a pensionarilor militari, veteranilor de război, membrilor familiilor acestoradin zona de responsabilitate și, foarte important, tuturor categoriilor de asigurați din județele Bacău, Buzău și Vrancea.  Aparatura primită este de ultimă generație și scurtează timpul de recuperare a pacienților, lucru esențial atât pentru noi cât și pentru pacienți”, ne-a declarat comandantul Spitalului Militar de Urgență Focșani, colonelul Vasile Roman. Donația a fost făcută în cadru restrâns, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în sala Cercului Militar Focșani.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.