Ape tulburi în PSD. Oprișan VIZAT de rezoluția Consiliului Național

0
270

Rezoluția adoptată la Consiliul Național al PSD în week-end l-ar putea lovi pe liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan.

Social-democrații au votat o serie de măsuri, care vizează primenirea partidului. Cele mai dure măsuri îi vizează pe membrii de partid care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului, care își vor pierde funcțiile dacă sunt urmăriți penal în dosare de corupție. Aceeași rezoluție care a schimbat statutul partidului mai prevede pierderea automată a funcției politice din partid în cazul membrilor PSD arestați preventiv în cazuri de corupție. Trimiterea în judecată, tot într-un dosar de corupție, atrage după sine pierderea funcției în care social-democratul a fost numit cu sprijinul PSD și suspendarea din funcția politică în care a fost ales. Mai departe, membrii de partid condamnați în prima instanță pentru fapte de corupție își pierd automat, potrivit aceluiași document adoptat la Consiliul Național, funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru, în timp ce condamnarea definitivă atrage după sine excluderea din PSD.

Rezoluția i-ar putea da emoții liderului PSD Vrancea, Marian Oprișan. Deși el a fost achitat în prima instanță de faptele de corupție pentru care a fost judecat, odată ce va apărea motivarea în dosarul său procesul va continua, cel mai probabil, la solicitatea DNA. Verdictul Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitiv, iar procurorii anticorupție au anunțat încă de la momentul pronunțării că vor contesta decizia magistratului Lucian Buta, care l-a găsit nevinovat pe Oprișan în dosarul “Căprioara”. În aceste condiții, și el riscă să fie înlăturat de la conducere, cel puțin până la o prununțare definitivă a instanței. (C.D.)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.