Apel pentru un ajutor către un cuplu din Vizantea și fetița lor, răniți în accidentul de la Bolotești ca pasageri ai microbuzului: „Sunt niște copii, trecuți printr-o viață tare grea”

0
4916

O tânără originară din Vrancea a lansat un apel pe Facebook, în încercarea de a-i ajuta pe doi tineri din Vizantea-Livezi, care, alături de fetița lor, se aflau în microbuzul implicat în cumplitul accident de la Bolotești. Mama copilei în vârstă de doar 4 ani a fost rănită grav și se află internată în spital, iar familia are posibilități reduse. Tatăl, mama și fiica mergeau cu acel microbuz la muncă la vie. Doi copii cu un copil, explică vrânceanca în postare:

Oamenii implicați în accidentul din Vrancea sunt „conțăranii” mei. De-acolo sunt eu, din Vizantea-Livezi. Ce s-a întâmplat e oribil!
M., soția lui și fetița lor de 4 ani care s-au aflat în acel microbuz sunt de-ai casei pentru noi. Îmi amintesc perfect când s-a născut cea mică pentru că am vrut să iau la rând toată agenda cu numerele colegilor jurnaliști și să-i sun.

Mama ei avea 14 ani la naștere. Era, la rândul ei, un copil, unul chinuit, fără o lețcaie în buzunar, rămas fără părinți și fără absolut nicio perspectivă. Motiv pentru care au lăsat-o să se chinuie vreo două zile în niște dureri insuportabile. Bașca, tatăl bebelușei era rom, așadar toate ingredientele să lași pacientul să moară-n chinuri, nu înainte de a o umili, de a-i vorbi ca la ușa cortului. Când au văzut că efectiv nu mai poate, s-au îndurat să o controleze mai în detaliu, să constate că era imperios necesară cezariana și să o bage în sală.
Când au adus fetița acasă, la Vizantea, ne întrebam cu toții câte suflete încap în căsuța aceea cât o cutie de chibrituri de pe malul Vizăuțului. Nici nu mai știu câți erau – părinții lui M, surorile, fratele, iubita, copilul…

Lor li s-a dat o cameră separată unde locuiesc și acum. De doi ani se chinuie să-și amenajeze un loc al lor la etaj – pentru că nu au unde să se extindă cu casa, au hotărât să o înalțe ca măcar așa să aibă locușorul lor. Doar că niciodată n-au fost suficienți bani ca să termine ce au început.
Cumva, cei trei erau în microbuzul groazei tocmai pentru asta – mergeau la muncă la vie ca să facă un ban, să-și termine camera.

M. este unul dintre cei mai muncitori copii pe care i-am întâlnit vreodată. Nu are prea multe clase, nu au fost nici haine de dus la școală, nici bani de cărți sau de caiete pentru el, nici…multe. Așa că a muncit de mic, a dus greul familiei cot la cot cu mama sa până când surorile s-au mai pus pe picioare. Fiecare bănuț primit de el a fost muncit cu sudoare și dus acasă la familie.
Iubita lui, mama fetiței de 4 ani, e acum internată la spital. S-au mobilizat oamenii și l-au ajutat pe M. cu ceva bănuți, primăria din comună a pus la bătaie o mașină, și așa s-a putut duce la ea în vizită.

Sunt până la urmă niște copii, trecuți printr-o viață tare grea. Mi-ar plăcea mult să-i pot ajuta măcar camera aia să și-o termine pentru că nu știu cât vor mai putea munci vara asta. Dacă știți persoane care i-ar putea ajuta, pls să-mi scrieți”, se arată în postarea de pe Facebook.

Apelul a fost preluat aseară de zeci de oameni, care au distribuit pe paginile lor postarea. Între timp, o altă tânără din Vizantea a atașat la postare și un număr de cont:

TRANSILVANIA S.A BRANCH
IBAN: RO12BTRLRONCRT0448341201
BIC / SWIFT: BTRLRO22VRA
ACCOUNT NAME: TURONO MARIUS CONSTANTIN

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.