Aplicație online, gratuită, pentru a semnala problemele din orașul tău

0
285

Vrei să reclami ceva și nu ai timp să ajungi la instituții pentru a depune plângeri? Ai acum șansa de a nu mai umbla pe drumuri și de a reclama ce ai de reclamat, online.

Totul este mult mai rapid și mai simplu după o inițiativă lăudabilă a unor tineri din București care au pus la punct o aplicație gratuită pentru mobil prin care cetățenii pot reclama problemele din orașele din România. Aplicația se numește Civic Alert iar ea se adresează celor care vor să semnaleze probleme pentru gropile din carosabil, mașinile parcate ilegal, ambuteiajele din trafic, semafoarele defecte, gunoaiele aruncate pe stradă, construcțiile ilegale și chiar încălcarea legii anti-fumat. Reclamațiile sunt direcționate către autoritățile competente în rezolvarea lor. Aplicația are deja aproape 40.000 de utilizatori.

Până acum, prin intermediul ei, au fost făcute aproximativ 12.000 de sesizări, iar autoritățile locale au răspuns la 3.000 dintre ele, rezolvând aproape 500. Cum poți reclama ceva prin aplicația Civic Alert? Cei care vor să reclame ceva prin aplicația Civic Alert trebuie să surprindă printr-o fotografie neregula pe care vor să o semnaleze autorităților. Apoi, situația respectivă trebuie localizată cu ajutorul GPS-ului.

De asemenea, trebuie făcută o descriere pentru ca autoritățile să știe despre ce este vorba. Aceleași autorități sunt obligate să răspundă sesizării în 30 de zile. Răspunsul este trimis pe e-mail-ul cetățeanului care a făcut sesizarea. Cele mai des raportate probleme pe Civic Alert au fost cele legate de parcări ilegale, gropile din asfalt, deșeurile și vehiculele abandonate.

Reclamațiile primite de la cetățeni sunt dirijate către autorități de cei care fac parte din proiectul CIVIC ALERT.

Aplicația a fost lansată la finele anului trecut iar până acum s-a dovedit un succes, românii apelând cu încredere la noua metodă de a transmite online problemele pe care le întâlnesc în calea lor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.