Aproape 1000 de kg de carne de miel, transportată ilegal de un bărbat din Homocea. Marfa confiscată, bărbatul „ars” la buzunar

0
357

Carnea de miel este cel mai căutat produs în această perioadă. Pentru a preveni comerțul ilicit dar și pentru a se asigura că populația primește cea mai bună marfă, polițiștii au făcut zilele acestea inclusiv controale în trafic. Joi seară, cu ocazia activităților specifice desfășurate, polițiștii din Movilița au depistat un bărbat din comuna Homocea, în timp ce conducea o autoutilitară în care se aflau mai mulți miei sacrificați și piei de ovine.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că în autovehicul se afla și proprietarul mieilor sacrificați, care a declarat că ar fi cumpărat cantitatea de aproximativ 600 kg. miei în carcasă și pieile acestora de la un bărbat, din comuna Străoane, fără a  poseda documente de proveniență și transport.

Verificările au fost continuate de către ofițerii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul IPJ Vrancea și de către reprezentanți ai D.S.V.S.A. Vrancea, care au sancționat proprietarul cărnii de miel cu amenda contravențională în valoare de 600 lei,.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1500 lei, iar carnea și pieile au fost confiscate și incinerate la un abator autorizat.

În urma cântăririi au fost identificată  cantitatea de 962 kg. carne de miel în carcasă și 272 kg. piei de ovine.

Polițiștii vrânceni vor continua acțiunile și în perioada imediat următoare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. daca a luat.o de la cioban de unde acte de vanzare ?
    … arsa pe draq … chiar ne credeti prosti sau ce … o mica parte poate a fost arsa dar restul a fost procesata la abator si trimisa in supermarket-uri cu „ajutorul politiei” … bravooooo tovarasi iar ati dat lovitura … 900 de kg x 20 de lei = 18000 lei !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.