Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 2 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăRegionalBuzăuAproape 200 de șoferi depistați cu viteză pe șoselele din Buzău! 51...

  Aproape 200 de șoferi depistați cu viteză pe șoselele din Buzău! 51 dintre aceștia au rămas fără permis

  La sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 349 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 72 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. Polițiștii rutieri au acţionat duminică, în intervalul orar 12.00-17.00, în sistem cascadă, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație.

  În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au depistat 188 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 51 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile. Cu cea mai mare viteză – 191 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui tânăr de 21 de ani, din Buzău ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Racovițeni.

  Alte 21 de permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului,  pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru circulația pe sens opus, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru nerespectarea indicaților polițistului rutier.

  Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (38), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (22), dar şi 78 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 163.000 de lei. Polițiștii au mai întocmit alte 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. (comunicat IPJ Buzău)

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  VIDEO! BUZĂU: Traficanți de droguri reținuți de procurorii DIICOT!

  La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și...

  Haiduc la 14 ani! Un minor din Buzău a amenințat cu un pistol un șofer care i-a atras atenția că traversează neregulamentar

  La data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliției municipiului...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Viscolul închide primul tronson de drum național în Vrancea!

  „S-a închis circulația rutieră pe DN 23B Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea. Viscolul puternic și cantitatea...