Aproape -30 de grade Celsius, înregistrate miercuri dimineață. Unde a fost temperatura siberiană

0
521

Cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă, de minus 29,5 de grade Celsius, a fost înregistrată, miercuri dimineaţă, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Braşov au fost minus 28 de grade Celsius, iar la Sibiu minus 23 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, temperaturile au continuat să scadă, iar miercuri dimineaţă s-au înregistrat valori termice minime extrem de scăzute în centrul ţării, cu până la 20 de grade Celsius sub limita gerului.

În judeţul Covasna, în afara minimei naţionale a iernii de până în prezent măsurată la Întorsura Buzăului, s-au mai înregistrat valori termice minime de minus 20,5 grade Celsius în localităţile Târgu Secuiesc şi Baraolt, în timp ce în judeţul Braşov cel mai frig, minus 28 de grade Celsius, a fost în municipiul reşedinţă, în localitatea Făgăraş au fost minus 25 de grade Celsius, iar la Predeal mercurul a coborât în termometre până la minus 19 grade Celsius şi stratul de zăpadă măsoară 35 de centimetri.

În judeţul Sibiu, temperaturile minime ale dimineţii de miercuri au fost cuprinse între minus 23 de grade Celsius în municipiul Sibiu şi minus 18 de grade la Dumbrăveni, în judeţul Alba au fost minus 19 grade Celsius la Câmpeni şi cel mai cald, minus 17 grade Celsius, la Sebeş, în timp ce în Harghita meteorologii au măsurat minus 19 grade Celsius la Bucin, minus 18 grade la Topliţa şi Joseni şi minus 17 grade Celsius la Miercurea Ciuc.

Cea mai ridicată temperatură minimă din Transilvania, de minus 14 grade Celsius, a fost consemnată la Târgu Mureş.

În zona montană din Transilvania au fost minus 21,7 grade Celsius la Vârful Omu, iar stratul de zăpadă măsoară 110 centimetri, la Bâlea Lac au fost minus 18 grade Celsius şi stratul de zăpadă este de 90 de centimetri, la Vârful Lăcăuţi s-a înregistrat o valoare termică minimă de minus 17 grade Celsius şi zăpadă de 81 de centimetri, în vreme ce la Roşia Montană temperatura a coborât până la minus 14 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară doar 17 centimetri.

Administratia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare meteorologică cod galben de ger în intervalul 19 ianuarie, ora 18.00 – 21 ianuarie, ora 10.00, pentru Oltenia, Muntenia, sudul şi estul Transilvaniei, prognozând minime de minus 20 până la minus 15 grade Celsius, izolat sub minus 25 grade Celsius. Meteorologii avertizează că vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa, până în jurul datei de 26 ianuarie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.