Aproape 300 de cadre medicale ale Spitalului Județean vor primi titlul de Luptător în Linia Întâi împotriva Covid-19 din partea Primăriei Focșani

0
626

Municipalitatea are în plan să acorde pentru prima dată distincții cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, care s-au implicat încă de la început în lupta împotriva pandemiei. Municipiul Focșani rămâne momentan doar cu cetățenii de onoare care au primit acest titlu până în prezent, însă autoritățile locale au gândit o modalitate pentru a-i recompensa pe cei care, potrivit primarului Cristi Valentin Misăilă, sunt adevărații eroi în această pandemie. Este vorba despre aproape 300 de cadre medicale – asistenți, infirmieri, medici – care au fost propuse de conducerea unității spitalicești. Și, pentru că numărul acestora este unul semnificativ, ideea a fost aceea de a le fi acordat titlul de Luptător în Linia Întâi împotriva Covid-19. „Toți sunt propuși de conducerea Spitalului, în primul rând de la Secția de Infecțioase, Terapie Intensivă și Unitatea de Primiri Urgențe. Ne-am gândit să le oferim inclusiv o plachetă și un mic premiu, în vederea recunoașterii efortului făcut în aceste luni cumplite pentru întreaga omenire. Sunt efectiv eroi, luptători. Au luptat ca în vreme de război, cu toate eforturile și în toate condițiile, și probabil și-au neglijat familiile, și-au neglijat chiar propria sănătate, punându-se de foarte multe ori în pericol și expunându-se unui risc enorm. Această pandemie încă ne dă mari bătăi de cap, însă profesionalismul și devotamentul cu care ei și-au desfășurat activitatea în această perioadă a dus la reducerea numărului de decese”, a explicat primarul Misăilă la Focus FM demersul pe care l-a inițiat. Premiul nu va fi unul în bani, ci va reprezenta o scutire de impozit pe anul viitor, iar titlurile vor fi acordate fie pe 24 ianuarie, fie în primăvară, de Ziua Sănătății.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.