Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 2 decembrie 2023

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăAdministrațieAproape 300 de primari cer derogări de la Ordonanța austerității!

  Aproape 300 de primari cer derogări de la Ordonanța austerității!

  În 27 octombrie, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care prevede plafonarea cheltuielilor administraţiilor locale din lunile noiembrie şi decembrie la media primelor 10 luni din 2023. În cazuri justificate, Guvernul poate aproba însă memorandumuri cu derogări de la această prevedere. În aceste condiții, 250 de primari din toată țară s-au dus cu jalba în proțap cerând excepții de la ordonanţa care prevede plafonarea cheltuielilor la sfârşit de an.

  Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a confirmat că a primit solicitări privind derogarea de la ordonanță, doar că majoritatea acestora sunt legate de manifestările de sfârșit de an, de cumpărarea unor imobile sau începerea unor asfaltări.

  „Avem până în prezent centralizate 250 de solicitări, sunt 250 de primării care vor derogare de la ordonanţă, dar de cele mai multe ori sunt aspecte comune, aspecte care ţin de evenimente cum ar fi sfârşitul de an, sunt evenimente care ţin de adiţionarea unor acte pe partea de investiţii, de cumpărare unor imobile, de finalizarea unor asfaltări sau de începerea unor asfaltări, fiecare dintre ele sunt evaluate. Am avut (…) întâlnire cu ministrul Finanţelor şi vom face în aşa fel încât să nu existe niciun fel de blocaj pentru toate proiectele care reprezintă investiţii şi să găsim soluţia pentru a închide anul cum se cuvine”, a spus ministrul Dezvoltării.

  În ceea ce privește cheltuielile cu evenimentele organizate de sărbători, care sunt exceptate de Ordonanță, unii dintre primari ar putea rămâne cu buza umflată. Ministrul Veștea a spus clar că cine s-a mișcat mai repede și a avut deschisă o procedură de achiziție prealabilă… de bine, cine nu…, ei bine, nu va mai avea această posibilitate.

  „Sunt solicitări care, ştim cu toţii, la finele unui an bugetar, în situaţia în care nu ai avut o procedură de achiziţie prealabilă pentru evenimente, dacă nu au făcut-o până acum, nu au posibilitatea să o facă”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

  Adrian Veștea a mai precizat că primarii pot trimite, fără probleme, solicitări de derogare însă este foarte important ca acestea să fie justificate.

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Vrancea primește aproape 40 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară! Câți bani revin primăriilor din județ!

  Astăzi, Guvernul României a anunțat alocarea de fonduri către unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri) din județul...

  VIDEO Proiectul de restaurarea a clădirii fostului Tribunal Vrancea a fost încheiat oficial

  Proiectul privind consolidarea și restaurarea clădirii fostului Tribunal Vrancea, edificiu monument istoric, a fost...

  ARTICOLE POPULARE

  VIDEO A zburat cu jeepul prin PECO și s-a oprit într-o casă!

  Duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 14.10, poliția a fost alertată prin apel la...

  ULTIMA ORĂ Viscolul închide primul tronson de drum național în Vrancea!

  „S-a închis circulația rutieră pe DN 23B Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea. Viscolul puternic și cantitatea...