Aproape 60 de șoferi și-au pierdut permisele și certificatele de înmatriculare pe drumurile din Vrancea

0
368

Miercuri, 21 septembrie, în intervalul intervalul orar 09:00-13:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au continuat activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în cadrul proiectului ROADPOL – Safety Days. În  cadrul acțiunii desfășurate polițiștii rutieri au legitimat 231 de persoane, au controlat 214 autovehicule și au efectuat 78 de testări alcoolscopice. Polițiștii rutieri discutat cu participanții la trafic, în special cu privire la principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, în vederea conștientizării importanței respectării normelor rutiere. De asemenea, polițiștii le-au recomandat conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan și să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, expunându-le consecințele negative ale nerespectării acestora.

În urma activităților desfăşurate, în perioada 16-20 septembrie, poliţiştii au aplicat 407 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002. De asemenea, poliţiştii au reținut 37 permise de conducere şi retras 22 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier. Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pe totată perioada de derulare a proiectului ROADPOL – Safety Days. (IPJ Vrancea)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.