Aproape 600 de vrânceni și-au pierdut cardurile de sănătate. Ce e de făcut în cazul dispariției documentului!

0
285

card sanatate - Aproape 600 de vrânceni și-au pierdut cardurile de sănătate. Ce e de făcut în cazul dispariției documentului!

Aproape 600 de vrânceni și-au pierdut cardurile de sănătate și au solicitat Casei Județene de Asigurări de Sănătate eliberarea unor documente noi, fără de care nu pot beneficia de servicii medicale ori de eliberarea de rețete compensate sau gratuite. Mai exact, sunt 546 de persoane din întreg județul care au plătit 15, 5 lei pentru a le fi eliberate carduri noi după ce le-au pierdut pe primele primite de la CNAS.

Odată activat, cardul de sănătate va fi prezentat ori de câte ori asiguratul apelează la furnizorii aflaţi în contract cu Casa de Asigurări pentru servicii medicale sau farmaceutice. Furnizorul va introduce cardul în cititor, iar asiguratul va tasta codul PIN. Dacă asiguratul tastează greşit codul PIN al cardului de sănătate, de cinci ori consecutiv, acesta se blochează. În această situaţie, medicul va telefona la numărul de helpdesk 021.202.6995 pentru deblocare.
Asiguraţii care au primit carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate cu date personale eronate sau au pierdut/distrus acest document vor solicita eliberarea unui nou card la Casa de Asigurări în evidenţa căreia se află. Într-un astfel de caz, costurile sunt de 15,5 lei, plata făcându-se la sediul Casei de Asigurări în evidenţa căreia se află asiguratul.
În cazul solicitării unui nou card de sănătate, până la primirea acestuia, asiguratul va beneficia de servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate.

ÎN județul Vrancea au fost emise 195 de mii de carduri, iar dintre acestea 10.600 au fost returnate la CAS. Alte 2.500 sunt la Casa de Asigurări și așteaptă să fie ridicate de asigurați.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here