Aproape JUMĂTATE dintre tichetele RABLA, epuizate în TREI ZILE

0
134

În primele 3 zile lucrătoare de la lansarea programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, aproape jumătate din numărul tichetelor de casare a maşinii vechi s-a epuizat.

„Românii au rezervat în mai puţin de şase zile de la startul programului, 10.000 de tichete electronice prin Rabla Clasic. Asta înseamnă, în medie, 1.600 de tichete rezervate pe zi şi peste 40% tichete epuizate deja.

Bugetul total alocat pentru Rabla Clasic este de 180 milioane lei, ceea ce poate permite casarea a circa 26.000 de maşini mai vechi de opt ani. Succesul programului este evident, deja, dacă ritmul rezervărilor de tichete se menţine în continuare, putem lua în considerare o suplimentare a bugetului Rabla Clasic. Şi programul Rabla Plus a început în forţă, fiind rezervate 69 de maşini 100% electrice, faţă de 39 cât au fost achiziţionate pe întregul program din 2016″, a declarat pentru Mediafax ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

La Ministerul Mediului se analizează déjà posibilitatea suplimentării fondurilor alocate pentru cele două programe. În cadrul programului Rabla Clasic, care presupune achiziționarea unei mașini cu motor diesel sau pe benzină, prima de casare este de 6500 de lei. Aceasta se poate suplimenta cu 1.000 de lei dacă noxele emise de noul autoturism sunt sub 98 de grame de CO2. În cazul unui motor hibrid, prima se suplimentează cu 1.700 de lei. Toate aceste prime se pot cumula, astfel că prin programul RABLA Clasic, reducerea maximă poate ajunge la 9.200 de lei.

În cazul programului Rabla Plus, care presupune achiziționarea unui autoturism 100% electric, statul va acorda o primă de 45.000 de lei (aproximativ 10.000 euro), la care se poate adăuga şi prima de casare, în valoare de 6.500 lei, dacă maşina predată e mai veche de opt ani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.