Arafat: Nu sunt situaţii critice din cauza viscolului 

0
107

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, vineri, că nu sunt situaţii critice din cauza viscolului, iar pentru a uşura intervenţiile, 622 de persoane care fac dializă şi 126 de gravide din judeţele aflate sub avertizare au fost internate preventiv.

“Preventiv, după dispoziţile care s-au dat joi, 622 de dializaţi şi 126 de gravide au fost evacuaţi preventiv de autorităţile sanitare şi de prefecturi, împreună cu serviciile de urgenţă”, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În ce priveşte intervenţiile în judeţele afectate de viscol, secretarul de stat a spus că, pe drumurile care au fost închise sunt poliţiştii de la rutieră care nu permite intrarea, iar în toate judeţe avertizate, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin, împreună cu serviciile de ambulanţă şi cu CNADNR, în unele zone fiind solicitat şi sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Legat de maşinile care au rămas blocate pe drumurile din mai multe judeţe, Raed Arafat a spus că unele situaţii sunt rezolvate, altele sunt în curs de rezolvare.

“Am avut un microbuz cu cetăţeni austrieci, o maşină cu cetăţeni moldoveni, ambele situaţii fiind rezolvate. Alte situaţii sunt în curs de rezolvare”, a precizat Raed Arafat.

O parte a judeţului Vrancea, mai exact 27 de localităţi, sunt vineri până la ora 16.00 sub avertizare cod roşu de viscol puternic.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here